Britse mannen zorgen voor ‘clean sweep’, Deurloo in vorm

Turners Joe Fraser, Giarnni Regini-Moran en James Hall hebben bij de vriendschappelijke wedstrijd tussen Nederland en Groot-Brittannië voor een zogenaamde ‘clean sweep’ gezorgd. Hoewel er geen medailles aan te pas kwamen, eindigden de drie Olympiagangers in de meerkamp in de top drie. Bart Deurloo toonde in Rotterdam Olympische vorm met de hoogste dagscore aan rekstok.

De zogenaamde ‘Friendly Meet’ in Rotterdam was er eentje zonder prijsuitreiking in de meerkamp, de toestellen of in het teamklassement. Voor beide landen was het vooral een kwestie van wedstrijdervaring opdoen, waarbij het in het geval van de Britten en Deurloo ging over de weg naar de Olympische Spelen.

Deurloo ging in Rotterdam voluit aan rekstok en turnde een oefening met onder andere een combinatie van drie vluchtelementen: de Cassina-Kolman-Kovacs, waarmee hij gelijk de hoogste dagscore neerzette (15.200). James Hall kwam met 13,900 het dichtst bij hem in de buurt. 

De Britse olympische ploeg, met naast Hall, Moran en Fraser ook tweevoudig olympisch kampioen Max Whitlock, turnde in Rotterdam op volle sterkte. Fraser was met 84,650 de beste in de meerkamp, gevolgd door Moran (83,500) en Hall (82,750).

Whitlock, de regerend Olympisch kampioen op vloer en voltige, beperkte zich in Rotterdam tot drie toestellen: voltige, brug en rekstok. Op voltige behaalde hij de hoogste dagscore: 15.850. Overige hoogste dagscores werden neergezet door Fraser (ringen, 14,650), Moran (vloer, 14,800 en brug, 14,950) en Hamza Hosseini (sprong, 14,800).

Voor de overige turners, waaronder Nederlands meerkampkampioen Casimir Schmidt, was de wedstrijd volgens bondscoach Bram van Bokhoven vooral ‘een afsluiting van het seizoen’. Geen van de Nederlandse mannen kwam in actie op de meerkamp. Wel werden er diverse sterke scores neergezet, door bijvoorbeeld Frank Rijken (voltige, 14,450), Casimir Schmidt (ringen, 13,900), Hamza Hosseini (sprong 14,800 en vloer 13,950), Martijn de Veer vloer 13,650), Jordi Hagenaar (rekstok 13,350) en Amine Abaidi (vloer 13,600). “De toekomst ziet er goed uit. Er zijn een aantal jonge turners die het de gevestigde namen moeilijk kunnen gaan maken. Dat is mooi om te zien, zei bondscoach Bram van Bokhoven.

Zonderland afwezig

Epke Zonderland kwam woensdag niet in actie. De Olympisch rekstokkampioen van 2012 liet de wedstrijd in Rotterdam aan zich voorbijgaan omdat hij fysiek nog niet fit genoeg blijkt voor een wedstrijd. ‘Epke richt zich in de komende weken op zijn programma wat leidt tot terugkeer in de juiste fysieke wedstrijdvorm. Vanuit die optiek zijn we zeer terughoudend met wedstrijddeelname’, liet coach Daniël Knibbeler eerder weten.

 

advertentie

Turnverhalen teruglezen? Selecteer ze hier.